axelmax.blogg.se

Axel Max är en fux valack född 1996 på 164 cm av raserna Halvblod/Fullblod. © Copyright på alla bilder + text!

Bästa..Minnen..

Kategori: Allmänt

Många djur som har förändrat mitt liv till något bättre..
men det är ändå sex stycken som jag verkligen vill lyfta fram..

Selma:
;Mitt vackra hjärta.. varit i vår familj sen 2004, och varit den bästa och mest lyhörda hunden någonsin. Finns inte en enda människa som inte har blivit berörd av henne på något sätt. Många påstår att hon är den snällaste hunden dem någonsin träffat, och jag håller med. Världens vackraste och klokaste, kan man klona henne?
Finns nog inget dålig att säga om dig, visst du är lite trög och lyssnar lite halvkasst ibland, men du har nog lite vaxproppar och seg startad hjärna för sen trillar poletten ner. Jag tycker alltid att det är så mysigt att ha dig nära, vi är ute sent på natten och sover hela morgonen och tar en promenad vid 11 och då får JAG tvinga upp dig! knasvovve....


Brolle:

;Odrägliga, jobbiga, adhd Brolle.. Men oj vad du fick en att smälta. Här var en hund man verkligen fick kämpa med för att hitta de rätta knapparna, och det tog sin stund, men sen hittade vi något som du gillade, nämligen agility. Vi tränade ett antal gånger, och du blev nästan min egna. Men nu finns du tyvärr inte i våran familj längre då du blev bortadopterad mot min och andras vilja... och jag blir lika ledsen varje gång jag tänker på dig.. fina Boo..
 

Axel Max:

;Min alldeles egna häst, min fina Axel Max... Så fruktansvärt missförstådd.. Jag hade inte så mycket tålamod innan du stormade in i mitt liv, du har lärt mig att mjukna men oxå att vara bestämd. Fastän du är en valack så beter du dig verkligen som en märr. Du har dina dagar.. ibland stoppar du in huvudet i famnen på en och man kan stå och gosa i timmar.. och ibland vill du verkligen inte alls. I början var du hemsk, och man blev nästan rädd. Men jag är glad att jag kämpade, varje dag, för den du är idag är underbar. Du har dessutom lärt mig att rida, förr kunde jag verkligen inte rida hästar som satt fast så illa som du gjorde. Men efter många timmar i sadeln så har jag äntligen hittat knapparna och du blir rundare och finare, min älskling. Min första häst.
 

Nicolien:
;Älsklings hjärtat... Vet inte vad det är du bär på men någon sorts allergi måste det ändå vara.. känslig mot de mesta och svårfödd. Ser verkligen ut som ett förvuxet föl.. Att man kan älska en häst så mycket är svårt att förstå, jag vill bara flytta hem dig och en annan till Axel och vi ska leva lyckliga i alla era år. Men tyvärr går inte det, inte just nu iallafall. Det märks vad du älskar att göra.. Hoppa, och gärna på dina villkor. Fort och högt och gärna lite galet! Vårt bästa minne är fälttävlan tillsammans. Du är bäst, och det är inte många som förstår varför.. Jag saknar att rida på bästa Nikki, men jag vet att jag inte klarar av henne. Hon är för stor och stark för mig för att allt ska vara perfekt, och det tog tid för mig att inse det. Jag grät den kvällen poletten föll ner, och Åsa tröstade mig och försökte berätta att jag är duktig men att du är svår. Den kvällen hade jag svårt att förstå att jag var duktig och du svår. Jag tyckte bara att jag var sämst.. du är ju bäst.... men dagar efter det så ställde vi ändå upp i fälttävlan, och det gick superbra och vi avslutade verkligen på topp!
 
 
Dumle:
;Åh Dumle, svårt att säga något dumt om dig. Du är verkligen en sån häst alla drömmer om, snäll - orädd - okomplicerad, en sån man kan göra allt med. Snäll mot nybörjare och tuff mot de vana. Jag kommer ihåg hela sommaren som jag tillbringade ute på Törnby med dig, och det var så kul. Du är så snäll att ha och göra med, inga problem.. Jobbig att galoppera på bara, riktig ponnygång och du har minsann lite åsikter! Jag älskar att låna och passa dig, det känns verkligen inte jobbigt alls utan snarare kul! Du fick mig att börja tro på mig själv igen, och få till hoppningen och sluta mesa så mycket. Jag litar verkligen till 100% på denna ponnyhäst. Underbara Du.
 
 
William:
;Bild från 2010, min kärlek för dig har bara växt, du är lik Axel på många sätt, kanske därför jag kämpat med er båda.. Tror att människor inte har svårt att förstå varför du är en av dem "utvalda". Så mycket du har ställt upp för mig, alla tävlingar, alla träningar och alla påtvingade mysstunder. Hur mycket kan ett djur göra för en? Sista gången jag red dig var på nyårsafton, och jag saknar dig, så fruktansvärt mycket.. Fastän jag träffar dig nästan varje dag så sticker det ändå i hjärtat att jag troligen aldrig mer kommer få rida dig... men jag hoppas, och den dagen - den stora lyckan! Varje gång jag jobbar/är i stallet kommer jag alltid en extra gång förbi dig, pussar och berättar hur jävla bra du är och hur lycklig jag är för att få ha ridit dig och ställt upp i tävlingar och visat upp dig, visat upp OSS. och varje gång du ska ut i hagen så försöker jag (precis som man gjorde när man var liten och hade en favorithäst) alltid få ta dig och leda dig dit du ska. åh, jag kan skriva en hel novell om dig.
 
 
Jag älskar er allihop, och ni gör mig så lycklig..
 
/Maja!

Tanke..

Kategori: Allmänt

Tycker att ni är lite dåliga på att kommentera på bloggen.. :(

TÄVLINGSRESULTAT

Kategori: Vällingby Ridcenter

Hej!
Tänkte bara visa upp mina fina tävlingsresultat jag har ridit ihop på Vällingby Ridcenter från 2009 fram till.. iår?
 

2009 Stolt över mig själv, första gången jag ens satt på hästen, hoppar och vinner!
 

2010 Här började jag tävla William, börja på märke 2 med vinst!

2010 Några dar senare, märke 2 andra gången och vinst!
2010 Hoppning 60-70cm grund+omhoppning på Max 2, första gången jag red honom och vinst!
2010 Hoppning 70-80cm grund+omhoppning på Nisse, ridit några få gånger innan och vinst!
2010 Dressyr, på en rätt stor häst, och relativt ny för mig, DEBUT på LC:1 Viriato och kom 6a efter Williamx2 och Thessx2 samt Pepino. (Ni ska veta hur nöjd jag var efter denna tävling :))
2010 Hoppning, fick hoppa 110-115cm på Nisse och flög av (han var en fd 140hoppare) Uteslutning och en tripp på akuten.

2010 Hoppning på en ny häst, Mon Ami och en femte plats!
2011 Debut nr 2 på LC:1 på William, trea!
2010+2011 Nyårscupen från de två resultaten ovan, hoppning på Mon Ami, dressyr William. Trea!
2011 Första nyårsmaskeradhoppningen, på Nikki kanske 40cm. Tolfte plats och en enorm besvikelse.
2012 Dressyr på William, tredje gången LC:1 och vinst!
2012 Debut på LB2 med William, sexa!
2012 Debut nr2 på LB2 med William, Tia (sist!!)
Nyårsmaskeradhoppningen 2012 på William, Vinst!
 
 
 
 
 
 
 
Vill dessutom vika in att det finns två resultat som inte finns med på hemsidan, nämligen våra "three days event/fälttävlan" .

Första ritten på William, någongång 2010 och jag kommer tyvärr inte ihåg hur det gick, men kom tia kanske ?
 
Andra på Nikki, 16 okt 2011 - tvåa totalt och lyckan var ENORM!
 
Tack för allt, underbara djur!! <3

TJOHEJ

Kategori: Allmänt

Gud vad bra det går det här med aktiv uppdatering.. :)
 
Nåväl, gör väl samma sak som förra gången för att "catcha up" lite ;)
Avslutade förra inlägget med att tala om att vi hade löshoppat både Axel Max och Dumle så braaa..
Sista inlägget var den 10 December FÖRRA ÅRET! omggggg, nästan en hel månad sen.. :)
Vad har hänt.. vad har hänt..
 
Axels foder:
Vi har ökat på hans grovfoder till max så han får 13kg per dag, vi ger honom dessutom lucern och så köpte jag även krafft grov 125 (läs på kraffts hemsida om ni vill veta mer om det) Det var tackvare en stallkompis till oss som tyckte att det skulle passa hästen bra så vi testar det ett tag :) Han glafsar i sig det så bra så.. Jag köpte dessutom ett slowfeed nät till honom! och det funkar sååååååååååå bra! Han var livrädd i början, men du har han verkligen ..... fattat galoppen! ;) höhöhöhöhöhöhöhö han slänger inte längre i sig maten och har blivit så mycket lugnare. underbart! Bild under ;)
 

Mina två hjärtan, Casper är livrädd och hästen lagom sur för han vill vara ifred, men så ser nätet ut och det är så mysigt med båda på samma bild <3
 
Hm, ja det var de om fodret, ska försöka ta lite mer bilder.. jag är så dålig på sånt.. :)
 
Vad mer då?..
Jo vi har varit hästvakt i 2-3 veckor åt en häst som heter Foxy! Det har varit superkul att ta hand om honom, och på julafton red vi ut och han bocka.....och bocka.....och bocka och herregud vad jag flög men jag satt kvar!!
Jag har dessutom varit hästvakt åt bästa Dumle i ca. 2veckor, och det har gått superbra att ha tre hästar, speciellt med Dumle, han är för underbar.. <3

Har dragit med min (ok detta kommer låta fult men både jag och Sofie samtycker) "on and off" - kompis Sofie till stallet hela tre gånger! Hon började med att få rida på Dumle sen på Axel (samma dag) sen den andra gången på Foxy och nu senast på Axel bara :)
Det har gått så bra, och det är så kul att ha med knassofie, henne kan man alltid prata med, om allt!
Hon blev dessutom kär i båda pojkarna så det är helt okej hehe ;) 
Bilden under är från första gången hon red på Axel och det är faktiskt en av få gånger jag har sett honom så fin och avslappnad. Tänk vad glad man kan bli när man ser någon annan rida på ens häst <3
Axel Max stormtrivdes verkligen med Sofie och jag har aldrig sett Sofie så jävla lycklig efter ett dressyrpass!
 
 
 
När jag inte rider så måste jag ibland ta lite "arbetspass" även här på Törnby för det är ändå ett kollektivstall - dvs man hjälps åt. Jag brukar oftast ta lunchen (fodra 20 hästar i hagen med höpåsar som man måste göra innan, mellan 12-13) varför jag gör det är ju för jag jobbar ju bara 3,5dag i veckan så jag är ledig på vissa vardagar vilket underlättar för mina stallkamrater, slipper dom ta ledigt, eller sticka iväg på deras egna lunch.
Hästarna är alltid så himla glad när man kommer med den stora kärran fylld med massa höpåsar. Och så blir dem så fruktansvärt nöjda när man har fodrat klart, ett lugn över gården..
 
Axel närmst till vänster, Foxy med trasigt täcke, den vita är Grey och sen är det Hightech längst bort.
Till höger (den svarta) är Ebbe, sen ser man Zatsa med rosa täcke :) Precis bredvid mig till vänster och också bredvid Axel har vi Dumle, men honom fick jag ine med på bilden.. :)
 
 
 
När jag inte är ute på Törnby eller är ledig så jobbar jag såklart, börjar 07:30 (weeeeeeeeeei pigg..) oftast med att fodra alla hagarna sen släppa ut odjuren ;)
Först är det ganska högljudt(?) för hästarna är hungriga, men så fort dem är ute så är det ett lika stort lugn som på Törnby..
 
Här kanske klockan har hunnit slå 08:00 och de flesta är ute och myser <3
 
 
 
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Julen då?
Jo den firade vi som vanligt hemma hos min nästäldsta syster (Cassandras mamma). och nästan alla i familjen utom pappa och min yngsta stora syster.
Trevligt med helvetesmycket folk och mat, jag och Cassandra hade ju varit ute i stallet innan och ridit Dumle och Foxy så vi hade varit igång sedan 07, vilket syntes för jag var typ helt slut och Cass var nog rätt trött hon med..
Fick många fina julklappar!
Jag har som vanligt alltid Selmas blick på mig, för hon och jag är bästa vänner. Äter jag så äter hon, osvosv.
Jag älskar den vovven, kolla vilka puppy eyes jag fick på mig... <3
Skrutt! <3
 
Hur var din jul? :) Fick något fint? 
lolololoooool vem pratar jag med...?
 
---------------------------------------------------
Nyår då?
Ja, själv så startade jag mitt nyår såhär (den 30/12-12):

Yääy, skulle sätta på mig ett par byxor, och skulle dra upp dem. Då gör man ju ett litet snyggt hopp, men jag failade totalt, landade på sidan av foten och sen får aaaaaaaaall tyngd på den och det knakar. Och fyyyyfan vad rädd jag blev, trodde på riktigt att den var bruten. ooh jesus. Mamma kom inspringandes snabbare än fantomen, Casper hann knappt reagera. och jag stortjöt haha :(
 
Så mitt nyår blev på kryckor! Yäääy.. Bästa Linda lånade ut dem <3 (31/12-12+1/1-13!)
Lagom glad, men vad gör det :) 
 
MEN!
Under nyårsafton hålls den numera årliga maskeradnyårshoppningen i stallet!
och jag var med! SÅKLART!
På William, och vi var HAMMARBYSUPPORTRAR!
Man skulle rida på en idealtid som låg på 60sek.. ÅH asså jag måste bara visa bilder, för underbar. ÄLSKADE William <3



 
Han var bara sååååååååå duktig, och jag kände mig typ fett sämst, men jag skyller på min kraftigt stukade vänster fot.. :)
Men, det gick jättebra ändå. William gör det han är bäst på, att VINNA!! <3
Vilket gjorde oss till VM senior-mästare 2012!!! <3 
Bättre avslut kan man knappast få!

Resultat listan, idealtiden var 60sek och det visar hur långt ifrån man var från idealtiden:
TJOHOOO, och alla var så sjukt jävla duktiga, och så snygga!!

Tyvärr vann jag inte maskeradpriset :( de var typ gårdare eller nått.. jaja! 
Jag tackar William för allt, han är bäst och jag önskar mig honom i present... <3
 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Den bästa julklappen jag fick var iallafall av mig själv ;)
 
 
ÄGARBEVIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag är stolt hästägare!!! <33333333333333333333333
 
Enda jag är lite ledsen över är datumet, huhu, hade vi skickat in en bara eeeeen dag tidigare så hade det stått 12/12/12... inget giftemål här inte, ännu bättre. En häst.
En alldeles egen häst.


Min vackra, Axel Max.
 
 
/Maja !