axelmax.blogg.se

Axel Max är en fux valack född 1996 på 164 cm av raserna Halvblod/Fullblod. © Copyright på alla bilder + text!

Herregud!?

Kategori: Axel Max

Förlåt men vad fan har hästen varit med om tidigare??? Han är livrädd när man ska ta in honom och nästan skakar, flyr genom att vända rumpan och se arg ut.
Fan man blir ju riktigt nervös att han någon gång kommer att sparka till :/ 
fick tillslut in honom iallafall och då blir han precis som vanligt igen.. han skulle på dejt med hovslagare Tony idag och det gick bra! Han fick behålla sina dojjer som han hade tidigare iochme att dem var så bra. Han filade ner hovarna lite och myste med Axel :) Härligt härligt.
Efter det så var det 1,5h tills min ridkompanjor skulle komma för att rida finaste Dumle så Axel fick gå ut i sjukhagen för att jag lättare skulle kunna fånga honom utan problem.

Dumle:
 
Dock så glömde jag att slänga på täcket och jag såg att himlen höll på att öppna sig = regn pågång.. så jag gick in å hämtade ett nytt täcke för de han hade haft i hagen var dyblöt.. Men då slog han om och blev livrädd och vände.. suck! tog 5min att sätta på honom de där jävla täcket! ursäkta språket men man blir ju lite frustrerad.. 
Nåväl han fick stå där ute och käka sig mätt(:are) på hö medan jag satt uppe och hungrade ihjäl.. Min riddejt var nämlligen min älskade pojkvän, Casper :) Som visst har någon jävla kontakt med min mage då han skriver detta sms:
Förstå min lycka! 
Sen kom han äntligen till stallet :) och då käkade vi lite sen böt vi om och fixade iordning hästarna! 
Han fick rida Dumle och jag på Axel Max. Vi red först en runda i skogen sen ut till Ica vid svanhagen sen hela asfaltssträckan mot stallet men då vek vi av in i en annan skog, så vi var väl ute i typ 1,5h totalt. Blev lite trav, typ 5min totalt, sen galopp upp emot en backe, Axel tyckte de var asjobbigt och jag typ asgarvade åt Casper som inte riktigt var beredd på att Dumle sköt ifrån med bakbenen vid "galoppfattningen" så han tappar balansen och ja, haha hänger sig kvar helt livrädd. Det blev totalt 8 galoppsprång typ haha! sen bröt vi av och hahaha, Casper var heeeeeeeeeeeelt röd/rosa i hela ansiktet, som om han hade sprungit fort som tusan en hel mil.. åh det var så kul..!

Men det gick bra och Casper gillade (vad jag förstod) Dumle väldigt mycket, han borstade honom heeeeeeelt själv och kratsade tillochmed hovarna! duktig älskling! 
Försöker få min ekonomigubbe att bli hovslagare .. :) 
 
Nåväl, Axel skötte sig underbart bra oxå! inga problem överhuvudtaget! :) 
Blev dock ingen outfit bild idag ddå jag glömde, men tro inte att jag glömde att fota Casper på Dumle, här är den ;)
 
 
Jag älskar dig, tack för att du följde med och skötte dig bra, puss!
/Maja

Bohem

Kategori: Vällingby Ridcenter

Finaste Bosse låg och vilade när jag jobbade igår, kom ju på att det inte fanns någon bild på honom så knäppte en riktigt gullig en!

Dressyr

Kategori: Axel Max

Idag prövade jag vår nya outfit! 
Vårt nyköpta schabrak och huva, samt mina egna lindor. Blev riktigt snyggt måste jag säga, dock hade det blivit perfekt om schabraket var rakt fram och inte böjt... men men :) sen kan man väl säga att de blev lite sverige-tänk med de fula bootsen till! haha.


Sen ska jag dessutom sätta tofsar/snoddar på öronen på huvan för den var lite stor för hans små öron.. :)
 
Idag red jag iallafall på den "stora" dressyrbanan, som ni ser på bilden så var Axel lite trött, det var ju ändå soligt ute och när de käkar gräs så blir de inte så pigga.. :) Så idag var mitt tänk att få honom att gå framåt och när han förstod de så kunde jag börja rida, skrittade fram ca 10min sen kortade tygeln och gjorde halter så start och stopp fungerade, försökte få honom så lång och låg som möjligt och de trivdes han bra på, haha! 
travade igång honom låg oxå så han fick frusta ut sina "spänningar" för att därefter korta upp honom lite och sätta lite mer press. I galopp-arbetet låg det mest fokus på att få honom att släppa i vänster då han biter tag, jag var så mjuk jag bara kunde och efter ett tag så sa det bara "poff" sen var han helt lös. Så härlig känsla! 
 
Red kanske totalt ca. 55min.

Efter ridningen ställde jag upp honom, klädde av honom och spolade av, eftersom han blev så svettig. Iochmed att solen låg på så bra idag så var han torr efter att jag hade lämnat sadeln, rullat ihop lindorna, tvättat bettet och slängt in allt i skåpet. Najs najs. Dock så tog vi en promenad utan boots till åsnan och Lillen och stod och käkade där i ca 10min. Han blir ju så fuktig av att gå med boots runt om 24/7. Han går i hagen med dem och så rider man med dem. Men både hästen och bootsen hann torka innan jag släppte ut honom igen.
 
Efter det så roade jag mig med att mocka ridbanan samt hagen idag igen, känns skönt att göra det varje dag så blir det inte så mycket sen när de väl ska byta hage och det ska ju vara "fräscht" där dem och jag har ju tid, så varför inte? 
 
Bjuder på en bild till av gulliga Axel Max!
/Maja 

Segt

Kategori: Axel Max

Ledsen över dålig bloggning..

I tisdags fick Axel ta en barbacka tur med mig runt ängen - skogen - hem, ca 30 min skritt på lång tygel. Det var riktigt mysigt tyckte jag, tror nog han oxå tyckte det då han lunkade på i en härlig skritt. Dock så när vi kom ut på sista ängen innan vägen som tar oss hem mötte vi en älgmamma med sin kalv, urrrrrrrrrsch, jag kände hennes dödande blick på oss. Hon släppte oss inte med blicken förrän vi rundade hörnet och då sprang hon in i skogen med ungen efter.. läskigt!! 
En fantastisk härlig bild:...eller kanske inte haha

Den "obligatoriska" uteritt-bilden ;)


 
På kvällen sen var det bara att åka tillbaka till Vällingby (jag jobbade 07.30-13.00) och rida! 
Det blev Bosse då igen, och jag hittade hans knappar snabbare. Jag tycker att han blev rakare och mer alert på mina hjälper redan från början! en härlig ridkänsla. (han brukar gå på dubbla spår av sig själv så en "rak" häst är det vi strävar efter) . Jag har fortfarande inte knäppt en enda bild på fina Bo.. konstigt.. men men, det kommer :) Casper kom även dit de sista 15min och kollade (otroligt spännande..) 
Nåväl själva ridkänslan var super, dock så satt inte galoppen så bra denna gång men det blev lite för stressigt faktiskt, för mycket folk med dåligt uppsyn och hets.. hm, men det är bara att jobba på tills nästa vecka! :)
Längtar iallafall tills nästa tisdagskväll då jag får sitta på hans rygg igen.. eller iallafall i hans sadel.. :) 
Puss!

Livsnjutaren

Kategori: Allmänt

Härligt att se att hästen trivs och njuter ordentligt!
 


Första ritten på banan!

Kategori: Allmänt

Elly fick "lyckan" att rida första passet på Axel, för att känna på honom iochmed att hon aldrig ridit, klappat eller ens sett Axel Max. Jag tycker såklart att det gick bra, men han har dock inte dem där musklerna han behöver för att orka bära upp sig ordentligt och trycka ifrån med bakbenen. Men det kommer! Vi kommer träna mycket back-träning så rumpan blir snygg oxå !
Här är lite bilder:


/Maja

Ankomsten!

Kategori: Axel Max

Vi hämtade hem Axel i fredags, men vägen dit var inte rolig..!!
Vi körde in på stallplanen med bilen och ställde den framför släpet, därefter gick jag in i stallet och letade efter nyckeln till låset.. men hittade den inte! Efter mycket om och men så löste det sig jättebra ändå :)
Så vi kopplar på släpet på bilen, fixar allt och ska sätta i själva "el-kopplingen" då får vi inte in den för det är fel "anslutning" på bilen!!? Vaaaad skulle vi göra då?? herregud vilken panik jag hade, stressad och frustrerad.. 
Men detta var ju inget vi kunde göra åt så vi satt å funderade ett tag, sen kom Ankan ut och sa att vi kunde låna hennes bil (som då passade ;)) så fick hon ta Olles bil..
Efter mycket strul var vi äntligen påväg från Vällingby till Kungsängen, vägen till kungsängens station var lätt att hitta, sen de sista 50 m åkte vi runt till lennartsnäs och virrade runt oss. Härligt när man har transport påkopplat.. 
Tillslut mötte vi ett par som visade oss vägen, tacktacktack.
Väl framme i stallet mötte vi kvinnan som haft Axel den senaste veckan och hon hade packat ihop alla saker i 7st Ikea påsar (där låg det bara täcken...) herregud vad saker den förra ägaren hade! 

Vi skulle dessutom försöka hitta ett täcke han kunde åka i, men just de täckena hade vi redan packat in i bilen (såklart) så de var bara att dra ut allt igen... satte på honom transportskydden som vi såfint hade köpt åt honom, nä då får han panik av dem och slänger sig fram, så det var pengar i sjön! ...
Det slutade med att han fick åka i boots och benskydd, men det gick bra ändå. 
Vägen hem gick bra och avlastningen gick så fort att elly flög med ut haha! 
Gick lite med honom innan vi ställde honom i en utebox där han fick äta och sova skönt. Han slurpade även i sig ca. 20(!!!!!!!!!) liter vatten när han kom :/ och morgonen därpå var vattenhinken tom, så totalt 30 liter under natten.. herregud.

Han släpptes ihop med en stor svart valack vid namn Ebbe. Ihopsläppet gick toppenbra, aldrig sett de gå så lugnt, ingen action alls, nästan som de gått tillsammans förut! Men samtidigt var det väldigt skönt, inga sår och ingen nervositet. Ebbe valde tillochmed att lägga sig samt rulla sig bredvid Axel.  :)
 
 
/Maajsbajs

De är dagen som dagen osv

Kategori: Jobbet..

Idag har jag jobbat igen!
07:30-16:00 det var otroligt tungt idag, tyvärr. Jag är fortfarande väldigt klen "grön" , inte van att jobba två dar i rad iom att jag vanligtvis bara jobbar tisdag-torsdag-söndag. Men det kändes ändå väldigt bra. Är redo att öka mina tider, eller dagar :)
Bloggen är ju lite segstartad, men den blir rullande mer när hästen kommer :)
shulululuuu imorgon äre jobb igen! dock 07:30-13:00 =)

hejhejhejdå!

Axels flytt..

Kategori: Axel Max

Godmorgon!
Vi hämtar inte hem Axel förrän den 7 September, men stallplats är redan fixad! 
Vi ska stå uppstallade på Törnby Gård (http://stalltornby.mono.net/)
Helmysigt stall där jag har hängt mycket under sommaren då jag tagit hand om en häst som heter Dumle (bild längre ner på honom och Cassandra) som står där, har hjälpt min systerdotter Cassandra från grunden med hennes ridning då hon gick från knappt suttit till en häst till att kunna hoppa och galoppera själv :)
 
Vi var där senast iförrigår(fredag) i spöregnet, både jag och Elly samt Cass för att titta på stallet och för att C skulle rida på Dumle :) Dock hade han stått utan täcke så han var dyngsur, men vi ställde in honom i en box och slängde på honom ett fleecetäcke så torkade han lite, sen fick Cass rida barbacka med ytterligare ett täcke på samtidigt som vi visade Elly runt :) 

När vi skickade ut honom så fick han sitt fina blåa regn/ute täcke!
 
Jag och Ellinore har jobbat som en tok! 
Vi tackade ja till att ta honom på foder på Tisdag kväll (den 28:onde alltså!) och redan fixat allt som behövs, min supersnälla chef låter oss låna hennes transport och min pojkväns underbara pappa kommer att köra oss! Tacktacktack! vet inte vad vi skulle gjort utan er!!!
 
Just nu håller jag på att mocka ponnystallarna på ridskolan där jag jobbar :) Mitt underbara hem, älskade Vällingby <3 (detta är alltså ett tidsinställt inlägg :))
Idag ska jag hålla tre lektioner på rad, jag har blivit ridlärare oxå! sjukt kul att se alla barn utvecklas så fort! Slutar runt 17 och då ska jag bara hem å duscha sen vidare till Elly som fyller 19 barre!
Älsklings pinglan!
HON vill bjuda mig på middag, knasflikka... såäre! gulliii..
Nåväl, ha en fortsatt bra Söndag!
KRAM Maja!

Dagens inköp!

Kategori: Övrigt

Idag var jag och Elly på hööks och handlade, samt hos en privatperson för att köpa saker :)
Detta blev de:
Transportskydd
4st vita paddar
En huva
Marinblått schabrak
Snea stigbygelplattor
Boxtavla
4st svarta höpåsar :)

Det var allt, och detta gick tillsammans på 500:-!
Billigt å bra - de e så de ska va!
Nu måste jag verkligen sova eftersom att jag ska jobba tidigt imorgon, börjar 07:30!
Godnatt <3

Acke!

Kategori: Axel Max

Axel Max
1996 (16år)
Fux
Valack
Fodervärdar: Maja och Ellinore!

Första inlägget!

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu provskriver jag bara här i bloggen för att se hur de ser ut och vilken galen idé jag fick genom att göra denna blogg bara för att vi skaffat häst.. :) 
Men hoppas ni tycker att de ska bli kul att följa oss!
Kram Majzzz